Karácsonyra a dolgozóknak!

2018.11.10

Mit adjunk a dolgozóknak karácsonyra? Ha nem használtuk ki  cafeteria keretünket akkor sok mindenből választhatunk még idén. Íme néhány példa.

Adómentesen adhatunk kultúra utalványt ami koncert, színház jegy vásárlásra használható 50.000,-ft értékben.

Adhatunk adómentesen sportbelépőt korlátlanul a dolgozóknak.(sportszervezet vagy sportszövetség által versenyrendszerben vagy azon kívül, résztvevők jelenlétében megtartott verseny, mérkőzés)

100.000,-ft készpénz munkaviszonyban töltött napokkal arányos részét fizethetjük pénzben a munkatársunk számára kedvező adózással.(34,22 % adóteher)

Lakáscélú támogatás 5 év alatt max 5 millió ft vagy a feltételek szerinti maximum.

A juttatást kizárólag hitelintézeten vagy a kincstáron keresztül valósíthatjuk meg (annak igazolás alapján), és értéke a vásárlási vagy építési költség 30%-ig terjedhet, de több juttató esetén az adott évben és az előző négy évben összeszámolva maximum 5 millió forint lehet. A megvalósítás előtt egyeztetni kell az indító pénzintézettel, hiszen neki igazolást kell adni a munkáltató felé, illetve adatot kell szolgáltatnia a NAV-nak. Az adómentesség feltétele, hogy a lakás ne legyen több szobás, mint a méltányolható lakásméret. A támogatás kizárólag az alábbi célokra fordítható: - lakás építése - lakás vásárlása - lakás bővítése legalább egy lakószobával - lakás korszerűsítése - lakás akadálymentesítése - illetve ilyen célra felvett hitel törlesztése.

Szép kártyára is tölthetünk max. 450.000,-ft juttatást 34,22% adóteher mellett.