Vállalkozás indítás!

2018.09.08

Kft-t vagy Bt esetleg egyéni vállalkozást szeretne indítani? Íme a kezdő lépések

Vállalkozást el lehet indítani másodállásban is, a főállás mellett, ha nem vagyunk benne biztosak hogy eltart minket induláskor. Főállás a heti 36 órás  munkaviszony ami mellett lehetünk másodállásban vállalkozók. 

Választhatjuk a KATA-s vállalkozást  ha főállásban végezzük vagy nincs heti 36 órát elérő munkaviszonyunk. A havi járulék 50.000,-Ft, viszont kizárólag magánszemélyeknek nyújthatunk szolgáltatást vagy értékesíthetjük a termékeinket. Nincs nyereségadó, sem pedig osztalék adó ha megfizetjük a KATA tételes adót. A Kata bevételi értékhatár 18 millió forint, viszont 12 millió felett belépünk az ÁFA körbe erre figyelni kell.

A KATA szigorítással egyre népszerűbb az átalányadó.

Alapíthatunk Kft. 3 millió törzstőkével egyedül vagy akár többen. Választhatunk Áfa körben pénzforgalmi adózást ami segít átvészelni a kezdeti pénzügyi nehézségeket.

Adózásban választhatjuk a társasági adót vagy KIVA-t aszerint, hogy mik a terveink a működés során. Aki sok osztalékot szeretne felvenni neki kedvezőbb a Társasági adó. Ott ahol sok az alkalmazott és több  a munkabér mint az osztalék ott érdemes a KIVA-t választani.

Bármelyik mellett döntünk konzultájunk szakemberrel előtte.